Ścieżka nawigacyjna

Treść strony

KLAUZULA INFORMACYJNA

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.U.UE. L. z 2016r. Nr 119, s.1 ze zm.) - dalej: „RODO” informuję, że:

  1. Administratorem Państwa danych jest Gminy Ośrodek Pomocy Społecznej w Łysomicach (ul. Warszawska 19, 87-148 Łysomice, tel. 56 674-89-30, 508-394-505, e-mail: gops@lysomice.pl).
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym mogą się Państwo kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych za pośrednictwem adresu email: inspektor@cbi24.pl lub pisemnie na adres Administratora.

  3. Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przyznania dodatku energetycznego wynikającego z ustawy z dnia 10 kwietna 1997 roku prawo energetyczne.

  4. Podstawą przetwarzania Państwa danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c oraz art. 9 ust. 2  b RODO, w związku z ustawą z dnia 10 kwietnia 1997 roku prawo energetyczne – zwanej dalej Ustawą.

  5. Państwa dane będą przechowywane przez okres związany z realizacją świadczeń a następnie zgodnie z przepisami ustawy z 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach  i wydanej na jej podstawie instrukcji archiwizacji jednostki.

  6. Państwa dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą podlegać profilowaniu.

  7. W związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych, przysługują Państwu następujące prawa: prawo  dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii; prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych osobowych; prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych; prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem; prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa), w sytuacji, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO);

  8. Podanie przez Państwa danych osobowych wymaganych dla realizacji świadczenia na podstawie Ustawy jest obowiązkowe – nieprzekazanie danych skutkować będzie brakiem możliwości rozpatrzenia wniosku. Brak przekazania przez Państwa danych osobowych oznaczonych jako dobrowolne pozostaje bez wpływu na rozpatrzenie złożonego wniosku.

  9. Państwa dane mogą zostać przekazane podmiotom zewnętrznym na podstawie zawartej przez jednostkę umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych, w związku z realizacją przysługujących Państwu świadczeń, a także podmiotom lub organom uprawnionym na podstawie przepisów prawa.

Metryka

  • opublikował: Anna Sołtysińska
    data publikacji: 2019-06-01 23:17

Metryka strony

Ilość odwiedzin obecnej strony: 48
Ostatnia aktualizacja obecnej strony: 2019-06-01 23:17

Odnośniki

Fotokod z linkiem do niniejszej strony

Fotokod

Wyszukiwarka

Wyszukiwarka
-- miejsce przeszukiwania

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Łysomicach

ul. Warszawska 19
87-148 Łysomice

NIP: 879-20-79-492
REGON: 340544863
Numer konta: 07 9511 0000 2002 0034 1480 0001

Dane kontaktowe

tel./fax 56 674-89-30
tel. 508-394-505, 501-804-049, 798-320-078

e-mail: gops@lysomice.pl

Godziny urzędowania

poniedziałek 7:30 - 15:15

wtorek 7:30 - 16:30

środa 7:30 - 15:15

czwartek 7:30 - 15:15

piątek 7:30 - 15:15

Odnośniki

Metryka strony BIP

Licznik odwiedzin strony BIP: 13700
Ostatnia aktualizacja strony BIP: 2019-11-20 12:54

Stopka strony